Educatief speelgoed

Educatief speelgoed

Spelen is goed voor de hersenontwikkeling en de meeste ouders geven de voorkeur aan educatief speelgoed. Ouders willen vaak dat het educatief speelgoed of creatief speelgoed dat hun kind later helpt bij zijn of haar ontwikkeling en schoolcarrière.

 De IQ scores zijn sinds de laatste eeuw gestegen. Mensen worden niet zoveel slimmer maar wel wordt scholing steeds beter. Dat begint dus al bij de baby af. Het huidige creatief speelgoed helpt de ontwikkeling van je baby.

 Tips:

  • Koop goed educatief speelgoed – het liefst spelbevorderend. Dit zal het kind uitdagen de fantasie te gebruiken
  • Creëer een rijke context. Bied daarom verschillende materialen aan en kijk goed naar wat aanslaat. Geef je kind echte uitdagingen. Zullen we eens een huis bouwen van lege dozen?
  • Stimuleer je kind bij het denken. Ze kunnen op hun niveau begrijpen wat er in hun eigen brein omgaat. Heb je een kind dat steeds maar doorvraagt: waarom? Dat kind geeft het goede voorbeeld. Vraag zelf ook eens wat vaker: waarom doe je dit zo?
  • Geef je kind een gevoel van veiligheid. Ouders kunnen bijdragen aan een gevoel van veiligheid door het kind in de creatieve activiteiten en gedachten te accepteren, ze serieus te nemen, te stimuleren en te belonen.
  • Laat je kind anders kijken en zien dat er vele mogelijkheden zijn om naar de werkelijkheid te kijken, en dat je vanuit verschillende gezichtspunten de dingen anders kunt zien.
  • Geef het creatieve voorbeeld. Laat je eigen creativiteit zien. Heb het lef openlijk te falen.

 

Per Sempre Toys heeft educatief speelgoed voor baby’s peuters en kleuters. Kijk ook eens naar de verkleed kleding!