Fit Worden en Fit Blijven

per pagina

30 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

30 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Fit Worden en Fit Blijven

Je hoeft niet drie keer per week te ploeteren op een plek waar je eigenlijk niet wilt zijn. Lekker gezond bewegen is al zo oud als de mensheid en niemand beweert dat je beweging alleen kunt krijgen in speciaal daarvoor ingerichte bedrijven.

Bewegen is een onderdeel van je leven. De hele dag door beweeg je, als je loopt, als je stofzuigt, als je rent om de bus te halen. Voldoende beweging houdt je lichaam gezond, en door wat meer beweging te integreren in je dagelijks leven kun je zonder moeite lekker fit blijven!

Lekker makkelijker bewegen: 15 Tips
Hieronder vind je 15 tips die je kunnen inspireren om van bewegen een integraal deel van je dag te maken.

 1. Pak altijd de trap in plaats van de roltrap of de lift.
 2. Als je vindt dat je best wel iets vaker zou mogen stofzuigen, doe het dan.
 3. Wandel of fiets naar de supermarkt. Kun je niet alle boodschappen dragen? Ga dan een keertje extra boodschappen doen (opnieuw lopend of fietsend).
 4. Maak na het eten een lekkere wandeling met de hond, je partner of een vriend(in).
 5. Maak tijd om de zolder, garage, kelder of schuur op te ruimen.
 6. Koop een stappenteller en stel jezelf ten doel om minimaal 10.000 stappen per dag te zetten.
 7. Speel met kinderen, til ze op, ga ermee voetballen, speel tikkertje. Je blijft jong en je wordt gratis fit!
 8. Stap bij goed weer een halte eerder uit de bus, tram of metro. Loop de rest naar je werk of naar huis.
 9. Pak thuis eens een klusje op, zoals het opknappen van de slaapkamer of het aanleggen van de tuin.
 10. Ga op zoek naar actieve uitstapjes, zoals fietsen door het platteland, wandelen in het bos, dansen in een club of een dagje stevig shoppen.
 11. Tuinieren is een geweldige manier om meer beweging te krijgen. Nog beter: verbouw je eigen groente! Lekker intensief, rustgevend en heel gezond.
 12. Klussen bij een vriend(in) of familielid is niet alleen aardig, je krijgt ook meteen flink wat beweging.
 13. Ren, steeds als je naar het toilet gaat, even een minuutje op de plaats. Ook op je werk!
 14. Trek je hardloopschoenen aan en ren lekker een rondje in de buurt.
 15. Vervang het boek of tijdschrift op de bank voor een audioboek of podcast. Met oordopjes in je oren kun je wandelen, fietsen, schoonmaken, noem maar op!

Beweging integreren in je dagelijks leven kost soms iets meer tijd, maar je bespaart er ook tijd mee doordat je geen sportscholen hoeft te bezoeken! Bedenk dat je minimaal slechts 30 minuten per dag écht in beweging hoeft te zijn om gezond te blijven. Alles wat je extra doet maakt je extra fit, gezond en sterk.

Een stevige wandeling duurt al snel een halfuur. Tel daarbij het dagelijkse huishouden, onkruid plukken in de tuin en wat simpele oefeningen op en je bent al snel hartstikke goed bezig!

Gedraag je gewoon een beetje anders
Waarom pak je eigenlijk automatisch de auto? Wie zegt dat je altijd moet uitstappen op de halte die het dichtst bij je huis ligt? Wie heeft bepaald dat het raar is om liever te lopen dan te luieren?

Meer beweging in je dag integreren vraagt om een beetje creativiteit, het dwingt je om gewoon een beetje anders te zijn dan andere mensen. Want als je je hetzelfde zou gedragen als anderen, dan zou jij ook te weinig beweging krijgen en de sportschool moeten bezoeken.

Maak een sport van beweging meeplukken in het dagelijks leven, en vul het zo nu en dan aan met een beetje sport (rondje hardlopen, voetballen met je neefjes, yoga voor de tv of voor gek staan met je Wii). Zo hoef je je sportschool nooit meer te bezoeken!

Om fit te worden of fit te blijven heeft Per Sempre Toys de hulpmiddelen!