Bijzonder Speelgoed voor Lichamelijke Activiteiten

per pagina

83 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

83 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Bijzonder Speelgoed voor Lichamelijke Activiteiten

Kinderen of volwassenen met een beperking ervaren meer moeite met beweeg- en sportactiviteiten. Het zijn echter ook kinderen die wél veel kunnen, maar op een aangepaste wijze met Bijzonder Speelgoed voor Lichamelijke Activiteiten. Denk daarom niet in beperkingen, maar in mogelijkheden! Werk een beweegaanbod op maat uit voor ieder kind. Wij van Per Sempre Toys hebben prima ervaringen met G-Sport team en heeft dan ook een vijftal algemene tips voor de begeleiding van kinderen met een beperking.

Duidelijkheid, veiligheid en humor
Bied kinderen duidelijkheid, veiligheid en humor. Wees een positief rolmodel. Belangrijk bij deze kinderen is dat ze niet onderschat worden. Onderzoek zelf welke mogelijkheden ze hebben en pas het niveau aan. Op die manier zorg je ervoor dat het kind met plezier kan bewegen.

De juiste communicatie
Spreek over kinderen met een handicap of kinderen met een beperking. Niet over gehandicapten, mindervaliden of andersvaliden. Richt je daarnaast altijd tot het kind zelf, niet tot de begeleider, ouder of tolk.

Bewaak de veiligheid
Informeer vooraf bij de ouders/begeleiders over de algemene gegevens, belangrijke medische gegevens, de sportervaring en zelfstandigheid. Maak vooraf ook steeds een praatje. Gebruik time-outs om te bespreken hoe het gaat: de toestand van het kind kan immers tijdens je les nog veranderen. Doe dit steeds in overleg met het kind zelf en de ouders. Let ook goed op voor overbelasting en hou in de gaten of het kind over zijn grens gaat.

Zorg voor begeleiding
Toon geen medelijden of overmatige bezorgdheid, dit wordt niet altijd aanvaard. Heb ook geduld! Door de handicap gaan sommige handelingen trager. Grijp dus niet te snel in. Zorg ervoor dat de medewerkers (zoals zaalwachter, enz.) ook op de hoogte zijn van de voorzieningen en het aanbod voor kinderen met een handicap.

Hulmiddelen op maat
Bespreek samen met het kind en de ouders de hulpmiddelen die nodig zijn. Dit vergroot het gevoel van competentie en autonomie, en het kind leert zichzelf beter in te schatten. Pas daarnaast beweegactiviteiten aan waardoor het kind kan deelnemen op zijn niveau. Denkt u voor Bijzonder Speelgoed voor Lichamelijke Activiteiten aan aangepast materiaal (lichtere bal), andere regels of een aangepaste rol (tikfunctie).

Voor Bijzonder Speelgoed voor Lichamelijke Activiteiten moet u bij Per Sempre Toys zijn!