Antistress Speelgoed

per pagina

97 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

97 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Dit is een vraag die we vaak krijgen: "Mijn kind geeft zelf aan dat hij iets nodig heeft waarmee hij stil kan prutsen, in de klas, op de bus, terwijl hij in de zetel zit. Hebben jullie ideeën voor antistress speelgoed? 

Hier zijn enkele creatieve oplossingen:

  • De tangel stond met stip op nummer 1. Een tangel is een speeltje dat je steeds weer uit elkaar kan halen en terug in elkaar kan klikken. Een tangel heb je in alle kleuren en materialen. JEr bestaan ook tangels met extra sensorische prikkels. Voor sommige kinderen echter zijn de kleine stukjes te gevaarlijk om in te slikken. Is dus niet voor iedereen haalbaar. 

In dat geval kies je beter voor één van deze alternatieven.

  • De fidget spinner. Dit is een speeltje dat in je hand rondraait, het houdt je handen bezig en werkt meteen stressverlagend. 
  • De fidget cube is een kleine kubus die je stress doet wegzakken. Fidget betekent letterlijk wriemelen in het Engels. En dat is wat de kubus doet, je vingers op allerlei manieren bezighouden. Aan elke kant van de kubus vind je een andere activiteit.

Ook de putty kneedpasta kan een optie zijn. Je kind houdt zijn vingers bezig door te kneden en verfijnt ondertussen de motoriek. Deze pasta kleeft niet en maakt geen vlekken.

  • Voor nog andere kinderen vormt de squeeze bal (een stressbal) dan weer een goede optie.
  • Of misschien een trapveer? Het kan een leuk hebbedingetje zijn om mee te prutsen, natuurlijk niet zo stil en minder geschikt voor de klas.

Hopelijk kunnen jullie met deze info aan de slag.