Antroposofisch speelgoed

per pagina

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

7 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren

Antroposofisch speelgoed

Bij het tekenen en leren schrijven is het belangrijk het kind daar vrij in te laten. Geen voorgedrukte plaatjes inkleuren, niet op lijntjes schrijven. Maar met een blanco velletje papier en de beienwaskrijtjes kan het kind met de kleuren en de figuren die op het papier ontstaan creatief bezig zijn.

Speciaal voor onze kinderen is door Rudolf Steiner de Vrije School ontwikkeld. Vrij betekend; vrij van alle streng opgelegde regels die er toen waren. Maar niet vrij van, we doen maar wat. Heel belangrijk is het ontwikkelen van de fantasie van het kind. Niet alleen voor de creatieve vorming, maar ook voor het soepele denken. Het kind ontwikkeld in de eerste levens jaren in principe zichzelf, door naar ons te kijken, te luisteren en na te bootsen. Wij kunnen de kinderen stimuleren door de leerstof aan te bieden die bij hun ontwikkeling past.

Het antroposofisch speelgoed wat wij in de rubriek antroposofisch speelgoed verkopen is veelal gebaseerd op de gedachtegang van de antroposofie. Speelgoed dat de fantasie de vrije loop laat gaan, niet teveel gedetailleerd en gemaakt van eerlijk materiaal. Het voordeel van hout is dat het warm aanvoelt, een mooi hout op hout geluid maakt, gewicht heeft en mocht er iets stuk gaan….hout is altijd weer te repareren.

 

Antroposofisch speelgoed? Per Sempre Toys!